Online Video Strategie

HomeDienstenOnline Video Strategie

WAT IS ONLINE VIDEO STRATEGIE?

Online video InSyncInSync heeft een originele strategie ontwikkeld voor online video’s voor websites. Omdat een bedrijfsfilm meestal te lang is – meer dan 2 minuten – en omdat de kijker mede daardoor meestal niet direct vindt wat hij zoekt,  wordt een bedrijfsfilm op een website zelden geheel bekeken.

Daarom wil InSync de kijker geen video-informatie bieden als één groot blok. Een website is meestal opgebouwd uit onderdelen. Dit maakt de website overzichtelijk en gestructureerd. Daarom gelooft InSync in fragmentatie: de inhoud van een online video moet opgesplitst worden. Zo wordt de typische en vertrouwde structuur van een website gevolgd met meerdere online video’s. Meer video’s betekent meer kans dat de website gevonden wordt en een grotere kans om een hogere ranking te verkrijgen binnen de relevante zoekwoorden. Het is tevens de bedoeling om online video’s te maken die maximaal anderhalve minuut duren. Een initiële aandacht krijgen is één ding, maar om ze te houden zal online video zeker helpen.

ONLINE VIDEO STRATEGIE

Websites en online video, zijn een lange tijd als twee aparte zaken bekeken. Heel vaak wordt het ook zo toegepast. Men plaatst een bedrijfsfilm op een aparte tab, in een vergeten hoekje op de website of men maakt een link aan naar een Youtube kanaal. Door het verschijnen van een groot aantal onderzoeken die handelden over online video hebben we die oude aanpak in vraag gesteld. Website bezoekers blijken slechts 20% van de tijd langer dan 2 minuten naar online video’s te kijken. De klassieke bedrijfsfilm duurt bijna per definitie langer dan die twee minuten. Niet alleen krijg je zo een hoge dropoff rate bij kijkers, de investering die gemaakt wordt in een bedrijfsfilm krijgt zo ook een laag rendement.

BEKIJK VIDEO INTEGRATIE VANUIT DE BEZOEKERS ERVARING.

Play button Online video strategie InSyncWat is dan het alternatief voor bovenstaande toepassing van online video? Het antwoord is fragmentatie, alles wat we consumeren van informatie tot voedsel wordt opgedeeld in kleinere hapklare porties. Waarom zouden we onze videoinformatie dan als één groot blok aan geïnteresseerden presenteren? Ook een website bestaat altijd uit verschillende onderdelen. Deze verschillende rubrieken zijn gemaakt om de online content visueel aantrekkelijk, overzichtelijk en gestructureerd te maken. Ook hier hebben we dus te maken met gestructureerde maar ook gefragmenteerde informatie. Doordat er op het internet verschillende websites beschikbaar zijn voor één onderwerp, is surfen op het internet een actief, verkennend proces. Waarbij bezoekers websites en teksten visueel scannen, aanklikken en op korte tijd beslissen om wel of niet op een pagina te blijven. De rol van actieve en kritische ontdekker die we online aannemen wordt volledig genegeerd bij de toepassing van lange webvideo’s. Daarom geloven we in fragmentatie, ook de online video inhoud moet opgesplitst worden. Zo volgen we de typische en vertrouwde structuur van websites en laten we de online bezoekers toe, in de eerder vernoemde actief verkennende rol te blijven. Een aangenaam bijverschijnsel van deze fragmentatie, is het toenemen van de video seo toepassingen. Meer video’s = meer kans om gevonden te worden en een grotere kans om een hogere ranking te verkrijgen binnen uw relevante zoekwoorden.

WAT DOET ONLINE VIDEO EXTRA?

Online teksten worden zelden letter per letter uitgelezen… Ze worden door de lezer “gescand” op kernwoorden, veel informatie gaat dus verloren. Uit de vele onderzoeken die hierrond zijn uitgevoerd is gebleken dat deze website bezoekers één ding wel doen: Ze drukken op play als er een video op de website staat. Het is dan wel belangrijk dat u een aantal regels voor online video volgt. De video inhoud dient relevant voor de websitebezoeker te zijn en binnen een tijd van maximaal 1,5 minuut gebracht worden. Zelfs deze korte video's vergroten de bezoekduur per pagina enorm... kijk maar eens naar uw google analytics en hoe lang bezoekers gemiddeld op een pagina blijven. Een initiële aandacht krijgen is één ding, om ze te houden zal online video helpen.

RELEVANTE INHOUD

Video button InSync Online video strategieDoor het aanbieden van informatie die breder gaat dan de producten of diensten, hebt u de unieke kans om een referentie te worden in uw vakgebied. De nieuwe consument informeert zich voordat hij/zij overgaat tot een aankoop. Dit gebeurt voornamelijk online, op de verschillende websites van u en uw concullegas, fora en gespecialiseerde niche websites. U maakt al deel uit van deze informatiestroom, maar u dient zich te onderscheiden. Dit kan door het brengen van informatie die een toegevoegde waarde biedt. Mogelijks nemen de niche websites deze content marketing video's zelfs over. Bekijk de context waarin uw prospecten zich bevinden wat ruimer en speel in op een bredere (informatie)behoefte. De communicatie krijgt zo een upgrade, de geloofwaardigheid stijgt. Door u te positioneren als expert krijgt u vertrouwen.

VOORDELEN

  • Een online video aanwezigheid met relevante inhoud (content) voor uw niche doelgroep is onder andere dankzij slimme seo technieken één van de eerste resultaten die men online zal tegenkomen.
  • Online video zorgt voor een hogere ranking in google en geeft u een heleboel extra manieren om gevonden te worden op het internet.
  • De kijker vindt direct de juiste informatie die hij zoekt.
  • Bezoekers blijven langer op uw website.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN UITGEBREID ONLINE VIDEO AANBOD?

  • Uw online video strategie begint op het ogenblik waarop u beseft dat de klassieke communicatiekanalen niet meer het rendement geven dat u dacht dat ze gaven.
  • Zowel in een B2C als een B2B omgeving is dit een essentieel onderdeel van uw communicatie strategie geworden.
  • Beide doelgroepen gebruiken als eerst informatiebron het internet, nog voor of voor en nadat ze met u contact hebben gehad.