Uitleg animatie

HomeDienstenVideo ProductiesUitleg animatie

foto1

GEANIMEERDE UITLEGVIDEO’S

Als je de laatste tijd op het internet bent geweest heb je vast wel een geanimeerde uitlegvideo gezien. Deze video’s zijn snel, intelligent en ze houden de aandacht van kijkers vast. Dit artikel zal je uitleggen waarom je een geanimeerde uitlegvideo nodig hebt en hoe je het kunt gebruiken om het succes van je bedrijf te vergroten. Geef snel en compact weer waarover het gaat, als begeleiding van een verkoopsgesprek, prospectie of bij presentaties. We produceren deze uitleganimaties 100% “in house”. We adviseren en begeleiden u bij de realisatie van explanation video’s, zodat uw werking, product of dienst krachtig gecommuniceerd wordt naar uw doelgroepen.    Deze uitlegfilms duren typisch 1 à 2 minuten en zijn een zeer krachtig instrument in uw marketing of communicatie strategie.

WAAROM JE EEN UITLEGVIDEO NODIG HEBT

Allereerst heb je er een nodig omdat jouw concurrenten er waarschijnlijk óók een hebben. En als ze dat nog niet hebben, zullen ze dat hoogstwaarschijnlijk binnen niet al te lange tijd wel hebben! Iedereen gebruikt deze snelle video’s om de aandacht van kijkers te grijpen en deze vast te houden om ze te vertellen over hun producten of hun diensten. Niet alleen maakt deze video het makkelijker voor kijkers om snel te begrijpen wat je probeert te zeggen, maar als je er géén hebt lijk je technologisch achter te lopen.
En, in de visuele wereld van vandaag geeft het geschreven woord gewoon niet dezelfde conversies als die een video kan bieden. Mensen zullen niet lang genoeg op de webpagina blijven om de hele inhoud te lezen! Ze willen gewoon beelden zien die hen automatisch worden aangeleverd zonder de inspanning die het kost om over iets te moeten lezen. We zijn zó gewend aan het zien van commercials op de televisie dat we bijna niets kopen zonder dat we dat ook gezien hebben! Een geanimeerde uitlegvideo zal niet alleen je omzet verhogen het zal er ook voor zorgen dat je pagina beter in elkaar zit en er technologisch geavanceerder uitziet dan de websites van de concurrenten die er geen hebben.
Een andere reden waarom je een geanimeerde uitlegvideo moet hebben is dat het meestal zeer betaalbaar is en dat het een grote impact per dollarwaarde heeft, met andere woorden: het geeft veel waar voor je geld!

 

Enkele video voorbeelden

Uitleg animaties zonder figuren


Uitleg animatie met figuren


Web-Mockup-V2_3

IMAGO VERBETERING

Een ander groot voordeel van een geanimeerde uitlegvideo is dat het je imago kan verbeteren. Als je een website hebt die alleen beschikt over schriftelijke informatie en geen video’s geeft jouw website waarschijnlijk de indruk dat het ouderwets is en niet goed in elkaar zit. Dit komt omdat mensen gewend zijn aan een mix van media op de websites: wat geschreven inhoud, een aantal video’s en veel foto’s. Als je het format wat mensen al gewend zijn niet kunt nabootsen dan zal jouw website onbehouwen lijken in vergelijking met andere websites. Het uiterlijk van je startpagina updaten kan zo simpel zijn als een geanimeerde uitlegvideo toevoegen.

HOE TE GEBRUIKEN

Je kunt geanimeerde uitlegvideo’s gebruiken voor veel verschillende doeleinden. Als jouw startpagina er momenteel een beetje saai uitziet dan kan een geanimeerde video de ‘wow-factor’ er aan toevoegen. Als je naar bijeenkomsten of conferenties gaat kun je de video afspelen in jouw stand en je zult hiermee opvallen. Als je op de sociale media actief bent, zoals bijvoorbeeld Facebook, kun je de video hierop plaatsen. Je kunt de video ook op YouTube streamen.

Aangezien YouTube op één na ‘s-werelds grootste zoekmachine is ben je in het nadeel als het gaat om mensen en potentiële klanten die jou online proberen te vinden en je geen video’s met zoekwoorden hebt. Het plaatsen van een video waarin jouw product of jouw dienst wordt uitgelegd op YouTube zal het makkelijker maken om jou online te vinden met als gevolg dat je een directe stijging van de verkoop te zien krijgt.

In de wereld van vandaag kun je je niet veroorloven om een klant te verliezen en je hebt maar ongeveer dertig seconden om een klant te vangen en hun aandacht vast te houden. Geschreven woorden kunnen dit niet doen – een geanimeerde uitlegvideo heb je nodig om de omzet te verhogen én de klanten te krijgen die jouw bedrijf nodig heeft om te gedijen.

HOE GEANIMEERDE UITLEGVIDEO’S JE ZULLEN HELPEN MEER TE VERKOPEN

Web-Mockup-V1_2

Geanimeerde uitlegvideo’s zijn de nieuwste aanwinst in de online-marketing. Dit komt omdat we een cultuur hebben die geobsedeerd is met knipperende schermen. We pauzeren nog zelden om iets te lezen en als we dat wel doen is het meestal om onszelf te vermaken en niet om over een product of een dienst wat te leren. Als alles wat je tot nu toe hebt gedaan om reclame te maken en om jouw product uit te leggen gepaard is gegaan met geschreven artikelen of reclame, dan is het nu tijd dat je een geanimeerde uitlegvideo toegevoegd aan de mix.

SNELLE LEVERING VAN INFORMATIE

Er is een reden waarom tv-advertenties niet langer dan een minuut of twee duren: mensen willen snel informatie tot zich nemen. Ze hebben geen tijd meer om te lezen over jouw product en het is ook niet wat ze gewend zijn om te doen. Om een product te kopen zijn mensen gewend om achterover te leunen en te kijken naar video’s die hen wat uitleggen. Om een dienst te verkopen geldt hier hetzelfde concept: mensen zijn gewend aan video-advertenties en ze zijn niet van plan om de tijd te nemen om te gaan lezen. Een geanimeerde uitlegvideo kan kort of lang zijn maar het zal altijd de aandacht van de kijker trekken en de aandacht bij de video vasthouden.

APP UITLEGVIDEO’S

Een app uitlegvideo is een audiovisuele presentatie die de gebruiker alle basiselementen en fundamentele gegevens over een app geeft. Het doel van een app uitlegvideo is om in een zeer korte tijd iedereen kennis te laten maken met de app. Uitlegvideo’s kunnen niet worden beschouwd als handleidingen in een audiovisuele vorm of als een uitgebreide gebruikershandleiding. Het moet een inleidende video of een korte presentatie zijn die de basis van de app uitlegt en ook nog een verkooppraatje heeft.

Het doel van een app uitlegvideo is meerledig. Het probeert om een eerste indruk op de kijker te maken, probeert de kijker te overtuigen dat de app het beste is in wat het kan bieden én met het uitleggen van een aantal technische elementen van de app probeert het om de kijker te overtuigen om de app te kopen of te downloaden. Ongeacht de aard van de ontwikkelde applicatie, door een bedrijf of door een individu ontwikkeld, zijn app uitlegvideo’s noodzakelijk.

EEN APP UITLEGVIDEO HEEFT VERSCHILLENDE TYPISCHE ELEMENTEN:

  • Ten eerste moet het alle basisinformatie over de ontwikkelaar of het bedrijf dat de app heeft ontwikkeld bevatten. Deze gegevens kunnen aan het begin van de video zitten, helemaal aan het eind of er kan tijdens de video een nieuwsband onder aan het beeld worden getoond. De timing en positionering van deze gegevens tijdens de presentatie kunnen variëren maar de details van de ontwikkelaar of het bedrijf moeten opgenomen zijn.
  • Ten tweede is een app uitlegvideo een combinatie van een promotionele brochure of presentatie en een visueel voorproefje van wat de app te bieden heeft. Zo moet het een goede balans hebben tussen marketing en informatief zijn. App uitlegvideo’s kunnen niet alléén promotiemateriaal bevatten en of louter wetenschappelijk informatief zijn.
  •  Ten derde moet een app uitlegvideo je alle details aanbieden hoe je ermee aan de slag kunt gaan. Het is onverstandig om te verwachten dat de kijker eerst naar de video kijkt om vervolgens weer verder te zoeken naar informatie over hoe met de app aan de slag te gaan. App uitlegvideo’s moeten informatie bevatten over hoe de app kan worden gekocht of gedownload, van waaruit en op welke smartphones of tablets, wat de systeemeisen zijn en hoe men in eerste instantie met behulp van de app aan de slag kan gaan. Daarnaast kan de informatie om meer vertrouwd te raken met de app in de applicatie zelf worden opgenomen.

Een app uitlegvideo kan het verschil zijn tussen een best verkopende app en een onbekende app.

Web-Mockup-V2_1

WAAROM KIEZEN VOOR INSYNC ?

Er zijn nogal wat animatiebedrijven die animatie ‘met uitleg’ of ‘hoe het werkt’-video’s maken. De tarieven zijn marktgerelateerd en de kwaliteit is net zo gevarieerd. Dus waarom voor InSync kiezen boven alle anderen? Wij zullen je een aantal goede redenen hiervoor geven.

DE BOODSCHAP

Fraaie videobeelden zijn belangrijk maar als de boodschap een doel op zich is helpt het niet echt jouw bedrijf. We zijn erg goed in het focussen om jouw unieke boodschap terug te brengen naar de essentiële elementen. Wat maakt jouw bedrijf of jouw product anders? Waarom zouden jouw potentiële klanten voor jouw kiezen boven anderen? Als ze de video hebben gezien moet hun reactie zijn ‘Ik snap het’. De rest is aan jou.

CREATIEF VERHALEN VERTELLEN

Natuurlijk zouden we alleen een lijst van goede kenmerken van jouw product kunnen maken of het publiek vertellen dat jij de beste bent, maar dat doet elk bedrijf. Wij proberen om jouw doelgroep te bereiken door het vertellen van een verhaal of het beschrijven van een situatie waarop dit betrekking heeft. Dan laten we zien hoe jouw product hun probleem oplost. Soms gebruiken we humor, soms creëren we een emotionele band. We doen het met leuke, boeiende en goed ontworpen scripts die de kijker de conclusie laten trekken dat ze dat nodig hebben om de volgende stap te kunnen nemen en contact met je opnemen.

Web-Mockup-V1_1

VERBLUFFEND KUNSTWERK

Slechts één blik op ons werk en je weet dat er iets bijzonders is aan onze geanimeerde video’s. Wij creëren unieke, originele personages voor elke video. Ze kunnen pret hebben, leuk zijn of zelfs een beetje ongewoon op bepaalde momenten, maar altijd interessant. We kijken zorgvuldig naar jouw huidige branding en ontwikkelen een stijl die jouw bedrijf aanvult qua uitstraling met elementen zoals kleur, toon en bedrijfspersoonlijkheid.

Bij InSync staan we achter de overtuiging dat er geen betere manier is om producten en ideeën van jouw bedrijf te delen dan via de uitgebreide media van de animatie. Onze passie voor het verklaren van de manier waarop dingen werken vertaalt zich in beknopte, boeiende en kunstzinnige marketing-video’s. Onze animatiefilms nemen jouw potentiële klanten stap voor stap mee naar een product van jouw bedrijf. Of het nu gaat om kwantummechanica of een innovatieve mobiele app uitleggen, we zetten jouw product of jouw dienst in een video die makkelijk kan worden geüpload naar een digitaal formaat.

Onze experts in web-marketing, video-productie, grafisch ontwerp en het schrijven van teksten hebben de kunst van de geanimeerde video’s verfijnd. Onze passie voor deze nieuwe vorm van kunst is uniek in onze toewijding aan het verhaal van jouw product. Elke video die we maken moet de context hebben van wat je aanbiedt aan jouw potentiële klanten. Als we dit begrip niet goed over zouden kunnen brengen zouden we niet in staat zijn achter onze overtuigingen en onze video’s te staan.

Vraag gratis advies

Bij InSync krijgt u gratis advies over onze videoproducties en onze andere diensten. U kunt ons ook dagelijks bereiken tussen 9:00 en 18:00 op nummer 0032(0)477.416.167 of stuur ons een bericht met onderstaande contactformulier.

Vul uw naam in*

E-mailadres*

Onderwerp bericht:*

Uw bericht*

Meer intresse in onze andere diensten?